12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü

Makbule Orman Ortaokulu öğrencileri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünü anlam ve önemine uygun bir etkinlikle kutladılar. Okulun salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler hem duygusal hem de etkileyici performanslar sergilediler.

27-03-202427-03-202427-03-2024

Etkinlik kapsamında, öğrenciler İstiklal Marşı'nı yürekten okuyarak milli duyguları en içten şekilde dile getirdiler. Ardından, öğrenciler tarafından seslendirilen bir oratoryo ve şiirlerle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden çıkan bu eşsiz eserin anlamı ve değeri bir kez daha vurgulandı.

Günün anlam ve önemine uygun konuşmalar da yapılarak, İstiklal Marşı'nın milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki yerine vurgu yapıldı. Öğrenciler, bu etkinlikle milli şuurunun ve vatan sevgisinin daha da pekiştiğini ifade ettiler.

Makbule Orman Ortaokulu'nun düzenlediği bu anlamlı etkinlik, öğrencilere milli değerlerimizi anlama ve sahiplenme konusunda önemli bir farkındalık kazandırdı.